Nők az életük elején

Hello Women!

Hello Women!

Sneakers in the office, avagy edzőcipőben is lehetsz elegáns az irodában

2017. február 18. - Hello Women blog

Ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek a munkahelyén nem követelik meg a szigorú business look-ot, akkor akár edzőcipőt is felvehetsz az irodába. Ha a többi darabot okosan választod ki hozzá, abszolút iroda-kompatilis outfitet kreálhatsz. Egy elegáns táska, blézer, ing vagy nadrág még az edzőcipődet/sneakeredet/slip-on-odat (vagy hívják akárhogyan is) elegánssá teheti. Íme néhány ötlet:

d6810e103892a7b3781f89a9586332b7.jpg

022803b3903131d12739c3b776795846.jpg

32cc7a724da221e935726b83d2fdd41b.jpg

57f7ce0ef3e988ba9c5ead0312c0cacb.jpg

702eb50094a43a78b040de1a621bbde5.jpg

9c551b4d7d7761e8ee848cc9a6a22e28.jpg

bc97c4cbb73a16482f8f75eebca79928.jpg

Forrás és még több kép

Könyvek, amelyeket el akarok olvasni (updated: 2017)

reading-925589_1920.jpg

Ez egy egyszerű lista saját magamnak arról, hogy milyen könyveket akarok még elolvasni idén vagy jövőre... vagy később. Sok-sok jó könyv jelent meg ebben az évben és még fog is, na meg vannak olyan könyvek is, amelyeknek az elolvasását már évek óta halogatom vagy belekezdtem, de abbahagytam.
Ha valakinek van egyéb jó tippje, jöhet kommentben! :)

  • Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
  • Dr. Csernus Imre: A férfi
  • Paulo Coelho: A kém
  • Kati Marton: Párizs - Szerelmeim története
  • Márai Sándor: Az igazi
  • Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek
  • Jessica Knoll: Szerencse lánya
  • Gillian Flynn: Holtodiglan
  • Nikita D. Coulombe, Philip Zimbardo: Nincs kapcsolat
  • Austin Kleon: Mutasd meg magad! 10 tanács, hogy felfigyeljenek a munkádra
  • Frei Tamás: A megmentő, és a többi ebből a sorozatból
  • Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása
  • John Grisham: A cég
  • Szvetlana Alekszijevics: Nők a tűzvonalban
  • Ernest Hemingway: Búcsú a fegyverektől
  • Brené Brown: Bátraké a boldogság
  • Meg Jay: The definig decade
  • Sheryl Sandberg: Lean in
  • Arianna Huffington: Kezdd újra!
  • Stephanie Meyer: A vegyész
  • Ted Chiang: Életed története
  • Charlotte Bronte: Jane Eyre
  • Emma Donoghue :A szoba

Így készülj fel az angol nyelvű állásinterjúra!

woman-690036_1920.jpg

Attól függően, hogy milyen szinten van valaki egy adott idegennyelvből, érdemes rágyúrni az állásinterjús helyzetre. Sokan stresszhelyzetben a tudásukhoz képest rosszabbul teljesítenek vagy le is blokkolhatnak. Tehát nem árt egy kicsit gyakorolni. Pályakezdőknek pedig erősen ajánlott.

Angol nyelvű interjúra akkor is sor kerülhet, ha nem is kell a nyelvtudást napi szinten használni a megpályázott pozícióban. Ezt gyakran nem a szükséges kompetenciák miatt ellenőrzik, hanem csak egy szűrőként használják. Most következzenek pedig a gyakorlatias és bevált tippek.

TIPPEK:

1) Nézd át az önéletrajzodat és meséld el. Az önéletrajz egy vázlatpontokba szedett rövid összefoglaló rólad. Egy telefonos vagy személyes interjún viszont teljes mondatokban is egy kerek történetként be kell tudnod mutatni magad. Az egyes szakaszokat fejtsd ki bővebben. Például ne csak azt mondd el két mondatban, hogy milyen szinten beszéled ezt vagy azt a nyelvet. Ennél kicsit bővebb szavú is lehetsz. Térj ki a szövegértési- vagy a beszédkészségeidre is.

2) Nézd át az állásinterjúnak, a munka világának és az adott szakterületnek a szókincsét! Ezeket a témákat biztos érinteni fogja az interjú: személyes, akár önismereti kérdések, érdeklődési kör, tanulmányok, korábbi munkatapasztalat, az adott szakterület, kompetenciák.

3) Gyakorold a beszédet! Beszélj akár a tükör előtt vagy kérd meg egy barátodat, hogy gyakoroljon veled. Egy interjún el kell adnod magad. A legjobb formádat kell hoznod és magabiztosnak kell tűnnöd/lenned…

4) Nézz videókat, amelyek az adott idegennyelvű állásinterjúkról szólnak. Nem csak felkészít a váratlan helyzetekre, de a szókincset és kiejtést is észrevétlenül fejleszti.

5) Olvass cikkeket és tanulmányokat a szakterületedről! Nem csak a nyelvtudásodat fejleszti, de a szakterületed aktuális híreiből és kutatásaiból is felkészülhetsz. Továbbá a szakzsargont is segít átismételni.

6) Készülj fel az adott cégből! Nézd át az angol nyelvű webes felületeiket, a Facebook és LinkedIn oldalukat is beleértve.

+1: Ha a nyelvtan és a szókincs is rendben van, akkor meg lesz a kellő magabiztosságod a beszédhez is! Ha vannak hiányosságaid e téren, azokat pótold!

HASZNOS SZAVAK/KIFEJEZÉSEK:


Általános:

to seek a job
to apply for a job
to work for a company
to be employed at a company
to be unemployed for months
my previous job
to meet the company’s requirements
to be a competent candidate
an assessment center
to gain experience on ... from professionals
an excellent opportunity
to be part of a motivated team
to start as soon as possible
to be up for the challenge
my salary expectations

Tanulmányok:

to graduate from … University
to have a BSc/MSc degree in …
to finish my studies
an internship/a traineeship
a graduate program
a fresh graduate
a volunteer

Munkatapasztalat:

to have … years of experience in …
to work in a … position
a junior position
to respond to requests form clients
to work on a project
to prepare reports
to identify problems
to work with the … team
to handle large amounts of data
to work with clients

Kompetenciák:

my skills/competences/qualities/knowledge/ability
to be able to work independently or in group
a team player
to be able to multitask
to have good time management
to have out of the box-thinking
ambitious
accurate
proactive
reliable
precise
highly motivated
good structural thinking
relevant language skills
strong analytical skills
good communication skills
good problem solving skills
my personal interests

VIDEÓK, amelyek az állásinterjú témájával foglalkoznak:

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon!

5 nagy igazság az életről Kertész Imre tollából

Kertész Imre munkásságával minden fiatal találkozik legalább egyszer. Miután 2002-ben irodalmi Nobel-díjat kapott, az iskolákban felvették Sorstalanság című könyvét a kötelező olvasmányok közé. Így mindenki olvas és tanul róla legalább e könyve kapcsán. Olyan idézetek találhatóak most itt meg ebben a bejegyzésben, amelyekkel mindenki azonosulni tud. Nagyon igazak és fontos, hogy ne felejtsük el őket a hétköznapokban sem.

kertesz_imre.jpgKép forrása: Petőfi Irodalmi Múzeum honlapja.
http://pim.hu/object.d950d514-fe13-4a4c-84a0-589c28b5cb4d.ivy

"Sosem kezdhetünk új életet, mindig csak a régit folytathatjuk."

"Élj úgy, mint akinek minden lépését áldás kíséri. Élhetsz úgy is, mint aki elátkozott. De akkor átkozott leszel. Viszont: hogy élhettél és munkálkodhattál, történjék bármi is, mindenképpen áldás volt; s azért volt áldás, mert elátkozott mivoltodban is képes voltál észrevenni az élet nagy esélyeit."

"Bármiben hiszel is, meghalsz; de ha semmiben sem hiszel, már élőnek is halott vagy."

"A rabságnak is vannak hétköznapjai, sőt, az igazi rabság csupa szürke hétköznap tulajdonképpen."

"Megélni az életet, azt, ami jutott, s úgy megélni, hogy a teljes jusson, ez az életfeladat, bárhol is éljünk."

Edzd a testedet! - Otthoni tornavideók

Itt a január, így itt az ideje elkezdenie tornázni annak, aki nyárra szeretne formálni az alakján. Amikor a női magazinok tavasszal elkezdenek ezzel a témával stresszelni, az már rég késő.

Mile Szilvia - Cosmo Bikini Boot Camp

Különleges és változatos gyakorlatok. Nem unod el magad a túl hosszú ismétlésektől. Nem terhel túl, mégis érzed a hatást.

Péntek Enikő

Brutálisan jó és kőkemény videók a kardiótól az erősítésen át akár a fellépéseken készült felvételekig. Nagyon jól használható az oldal. Külön kategóriákba vannak szedve a videók. (http://www.zonaedzes.hu/videok.html) A tornák pedig nagyon hatásosak. Praktikus. Saját tempóban tornázhatsz, így nem fogsz lemaradni és a rohanás miatt sem fogod hibásan végezni a gyakorlatot. Medicinlabdás és más különleges videók is vannak.

XHIT Daily

Olykor kőkemény, de ki ne akarna úgy kinézni, mint egy Victoria's Secret modell?! Szintén nem unalmas, sok az új gyakorlat benne. (https://www.youtube.com/user/XFitDaily)

Pavla Perfectleanbody

Emberi, szerethető, nem túl izmosító. (https://www.youtube.com/user/perfectleanbody) Az anti-cellulite videói pedig szuperek.

Cassey Ho - Blogilates

Blog formában íródik az oldal, ezért folyamatosan motiváló. (http://www.blogilates.com/)Külön le van írva az ismétlésszám, így tornázhatsz a saját tempódban. Nem kell sietned, hogy utolérd a videóban.

https://www.youtube.com/user/blogilates

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon!

Karácsonyi dekoráció ötletek az utolsó pillanatban

A karácsony előtti hetekben már nagyon felgyorsulnak az események. Még dolgozni kell, közben pedig már zajlanak a céges bulik is, be kell szerezni az ajándékokat, háztartási teendők, bevásárlás, dekoráció és még sorolhatnánk... Így nem árt betárazni olyan ötletekből, amelyek az utolsó pillanatban is megvalósíthatóak.

Forrás és további ötletek

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon!

Egy jó nő miért ne lehetne mérnök?!

Egy IT vállalat úgy szeretett volna több dolgozót magához toborozni, hogy egy dolgozójuk képét és véleményét tették ki a cég plakátjára. Ez egyáltalán nem rendkívüli, hiszen nálunk is elterjedt ez a típusú reklám. Ami érdekes ebben az esetben az az, hogy a képen látható helyes lány sokakból negatív véleményt váltott ki. Szerintük kizárt, hogy egy ilyen szép lány mérnök legyen. Túl szexi. Túl csinos. Túl jól néz ki. Ő inkább egy divatbaba vagy modell.

Az előítéletes véleményeket látva azonban Isis Wenger, aki a plakáton szerepel, felvette a kesztyűt. A Twitteren létrehozta az #ILookLikeAnEngineer hashtag-get, melyet mérnök nők tömegesen használnak és szorgalmasan töltik fel magukról a képeket. Mondanom sem kell rengeteg gyönyörű nő van köztük. Attól, mert egy nő tanult és komoly szellemi munkát végez, miért kéne csúnyának lennie? Egy szép nő miért ne lehetne fizikus, orvos vagy informatikus? A mai nyitott világban ez már egy nagyon elavult gondolat.

_84697695_isiswengeradd.png

Itt a Twitter oldal, ahol beindult a mozgalom! Csatlakozz Te is, ha mérnök vagy!

forrás

süti beállítások módosítása