Nők az életük elején

Hello Women!

Hello Women!

PCOS - A nőiesség néma "gyilkosa"

2015. augusztus 24. - Hello Women blog

untitled_design_1.jpg

A PCOS, vagyis a policisztás ovárium szindróma a leggyakoribb nőgyógyászati betegség. Minden 10. nőt érint és általában csak a gyermekvállalás sikertelensége miatt derül rá fény. Nincsen egyetlen tipikus tünete sem, amit kívülről látunk és gyanakodni lehetne rá. Csak akkor egyértelmű a diagnózis, ha ultrahangos vizsgálat során cisztá(ka)t látnak a petefészekben vagy a vérvizsgálat alapján a hormonszintek ennek megfelelően térnek el. De az orvosokon is gyakran kifog ez a betegség, mert akkor is lehet valakinek PCOS-ja, ha az említett kórképek még nem állnak fent. Na meg rengeteg a kelekótya nőgyógyász is.

Ha több tünet is ezek közül rád illik, érdemes kivizsgáltatnod magad:

  • Túlsúly/nem megy a fogyás
  • Túl sovány vagy
  • Rendszertelen a menstruációd vagy sokáig elmarad
  • Nem megy a teherbe esés
  • Szőrösödés
  • Hajhullás
  • Pattanásos bőr
  • Gyakori éhségroham/édesség utáni vágy

NE VÁRD MEG, HOGY CSAK A GYERMEKVÁLLALÁS KUDARCA UTÁN DERÜLHESSEN KI EZ A BETEGSÉG! SOK NEHÉZSÉGTŐL MEGKÍMÉLHETED MAGAD, HA IDŐBEN FELFEDEZED!

Ezen az oldalon tesztelheted is magad!

Azért "gyilkos" a PCOS, mert sok mindent kiöl a nőkből a fenti tünetek miatt. Ki szeretne 30 évesen még pattanásokat? Vagy kevésbé nőnek érezni magát a sikertelen teherbeesés miatt? Vagy bajuszt???
De szerencsére nem kell totál elkeseredni, mert bár komplex kezelés árán, de a PCOS kordában tartható. Ha megfelelően van kezelve, tünetmentessé válhat a betegség és jó eséllyel jöhet össze a baba.

Jó tudni, hogy sokan PCOS mellett is simán teherbe tudnak esni. Ebből is látható, hogy ez egy kiismerhetetlen betegség.

forrás: http://pco-szindroma.hu/

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellowomen.blog.hu/api/trackback/id/tr357729902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása