Nők az életük elején

Hello Women!

Hello Women!

Egy jó nő miért ne lehetne mérnök?!

2015. szeptember 02. - Hello Women blog

Egy IT vállalat úgy szeretett volna több dolgozót magához toborozni, hogy egy dolgozójuk képét és véleményét tették ki a cég plakátjára. Ez egyáltalán nem rendkívüli, hiszen nálunk is elterjedt ez a típusú reklám. Ami érdekes ebben az esetben az az, hogy a képen látható helyes lány sokakból negatív véleményt váltott ki. Szerintük kizárt, hogy egy ilyen szép lány mérnök legyen. Túl szexi. Túl csinos. Túl jól néz ki. Ő inkább egy divatbaba vagy modell.

Az előítéletes véleményeket látva azonban Isis Wenger, aki a plakáton szerepel, felvette a kesztyűt. A Twitteren létrehozta az #ILookLikeAnEngineer hashtag-get, melyet mérnök nők tömegesen használnak és szorgalmasan töltik fel magukról a képeket. Mondanom sem kell rengeteg gyönyörű nő van köztük. Attól, mert egy nő tanult és komoly szellemi munkát végez, miért kéne csúnyának lennie? Egy szép nő miért ne lehetne fizikus, orvos vagy informatikus? A mai nyitott világban ez már egy nagyon elavult gondolat.

_84697695_isiswengeradd.png

Itt a Twitter oldal, ahol beindult a mozgalom! Csatlakozz Te is, ha mérnök vagy!

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://hellowomen.blog.hu/api/trackback/id/tr137744488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása